Cari @ Amanz

Realme C55 Hadir Dengan Ciri Mini Capsule Seakan Dynamic Island

Link Copied!

Teka-teki akhirnya terjawab apabila Realme C55 telah disahkan hadir dengan ciri Mini Capsule seakan Dynamic Island. Perkara ini telah didedahkan secara terbuka menerusi laman web rasmi Realme Indonesia yang turut berkongsi fungsi pada ciri berkenaan. Melaluinya, ia akan memaparkan pelbagai informasi penting seperti makluman bateri rendah, status pengecasan teledon, penggunaan data dan kiraan langkah serta jarak berjalan harian.

Selain daripada itu, peranti juga mempunyai tubuh dengan sisi dan skrin yang rata, di samping panel belakang dengan sistem dwi-kamera utama. Skrin sebesar 6.7-inci FHD+ dengan kadar segar semula 90Hz digunakan. Ini dipadankan pula dengan cip MediaTek Helio G88 bersama memori sehingga 8GB dan storan dalaman meencapai 256GB.

Bateri pula sebesar 5000mAh dengan sistem pengecasan pantas berwayar 33W. Seterusnya peranti juga memuatkan sensor utama sebesar 64MP dan menjalankan RealmeUI 4.0 berasaskan Android 13. Tiada maklumat mengenai harga peranti yang diketahui setakat ini.


Komen ()