Cari @ Amanz

Twitter Blue Kini Ditawarkan Untuk Pengguna Malaysia – Bermula RM35 Sebulan, Atau RM369 Setahun

Oleh Aman

Link Copied!

Twitter kini telah mula menawarkan Twitter Blue kepada pengguna tempatan, sekaligus membolehkan para pengguna melanggan perkhidmatan sosial tersebut, dan menerima tanda calit biru bersebelahan nama pengguna mereka pada profil dan perkhidmatan tersebut.

Disamping itu, akses Twitter Blue juga menawarkan kebolehan untuk menyunting Tweet, kebolehan muat-naik video 1080p dan dengan durasi lebih panjang, akses kepada Bookmark Folders, dan sebagainya. 

Twitter turut mengatakan kelak pelanggan Twitter Blue akan melihat hanya sebahagian iklan sahaja berguna pengguna biasa, selain membolehkan balasan Tweet anda diperlihatkan pada bahagian paling atas.

Twitter Blue ditawarkan pada harga RM35 sebulan atau RM369 setahun apabila dilanggan melalui web. Harga langganan adalah lebih tinggi apabila dilanggan melalui aplikasi iPhone atau Android. Sekiranya melanggan melalui Android dan iPhone, ia mencapai harga RM50 sebulan, atau RM519.90 setahun. Semua boleh melanggan Twitter Blue di Twitter, kecuali akaun baharu perlu nantikan tempoh 90 hari sebelum dapat melanggannya.


Komen ()