Carian
FreeYond M5 Bakal Tiba Di Pasaran Tempatan – Bateri 5000mAH, Pengecasan 18W Pada Harga RM699
March 21, 2023 Nazrin

FreeYond, sebuah jenama peranti pintar baru dari China hari ini telah mengumumkan ketibaan mereka di pasaran tempatan dengan penawaran peranti-peranti pintar baru yang tampil dengan spesifikasi menarik dan tanda harga mampu-milik.

FreeYond hari ini telah mengumumkan bahawa mereka akan membawa masuk peranti kelas mercu mereka, FreeYond M5 ke pasaran tempatan tidak lama lagi. Peranti ini tampil dengan paparan IPS bersaiz 6.52 inci dengan resolusi HD (720p) dan kadar segar semula 90Hz dan kecerahan 400nit.

Ia dikuasakan oleh cip pemprosesan UNISOC Tiger T606 dengan lapan teras dan kelajuan 1.6GHz, memori sebanyak 8GB dan storan terbina sebesar 128GB. Jika anda memerlukan jumlah storan yang lebih banyak, anda juga boleh menambahkannya melalui kad microSD yang mana ia menyokong jumlah storan sehingga 1TB.

Peranti ini juga digerakkan menggunakan sistem operasi Android 12 dengan antaramuka DokeOS 3.0. Setakat ini ia tidak diketahui lagi berapa lamakah peranti ini akan disokong oleh jenama ini di masa hadapan.

Dari segi kamera pula, FreeYond M5 ini tampil dengan sistem tri-kamera dengan lensa utama 50MP, lensa ultra-lebar 8MP dan lensa mikro 2MP. Dengan penggunaan sensor Samsung Isocell JN1, kamera ini juga mempunyai ciri quad-bayer pixel binning yang menjanjikan gambar yang tajam dan berwarna ranggi walaupun dalam keadaan gelap.

Untuk menurunkan kos pembangunan peranti ini, rangka belakang peranti ini diperbuat daripada plastik, dan akan hadir dengan pilihan warna hitam dan juga biru.

FreeYond Malaysia mengatakan bahawa peranti FreeYond M5 ini akan memasuki pasaran tempatan pada bulan Julai kelak dan akan ditawarkan pada harga mampu milik RM699.

Komen