Cari @ Amanz

Kita telah sampai di penguhujung Ramadan dan kita dapat lihat banyak promosi mula ditawarkan, seperti baju raya, kuih raya dan banyak lagi. Semua berlumba-lumba menawarkan penawaran yang terbaik dan berbaloi kepada pengguna. Unifi juga tidak terkecuali untuk menawarkan beberapa penawaran menarik untuk kegunaan anda sepanjang Ramadan dan Raya ini.

Beli Pas Bulanan Unifi RM35 Untuk Data Tanpa Had Dan Pulangan Tunai RM5

Kuota internet adalah salah satu yang penting untuk kegunaan sepanjang Ramadan dan Raya ini. Mana tidaknya, kita memerlukannya untuk hiburan semasa dalam kesesakan jalan raya, memuat naik gambar makanan dan OOTD di media sosial, berhubung dengan sanak saudara secara atas talian dan macam-macam lagi. 

Jadi kita memerlukan kuota internet yang banyak dan jika anda memerlukan penggunaan internet pada setiap masa, kami sarankan kepada anda untuk melanggan pas bulanan tanpa had RM35 dari UNI5G Prepaid. Pas ini menawarkan kuota internet 4G dan 5G tanpa had dengan kadar FUP 60GB, panggilan tanpa had, dan kuota hotspot 5GB.

Walaupun RM35, bermula 20 Mac hingga 5 Mei, anda juga boleh dapatkan RM5 pulangan tunai untuk setiap langganan pas RM35 tersebut. Dengan hanya RM35, nikmatilah kuota internet tanpa had sepanjang bulan Ramadan ini tanpa perlu risau tentang waktu penggunaan yang terhad.

Pas Sahur Untuk Anda Yang Inginkan Lebih Kuota Sepanjang Ramadan

Bukan sekadar pas untuk kegunaan Raya sahaja, Unifi juga telah menawarkan pas sahur untuk produktiviti anda sepanjang Ramadan ini. Pada harga hanya serendah RM5, anda boleh menikmati  penggunaan internet tanpa had dengan kadar FUP 10GB. Kelajuan internet tanpa had ini adalah sehingga dua kali ganda lebih laju bermula daripada jam 2 pagi hingga 8 pagi.

Selain pas sahur, antara pas tambahan lain yang anda boleh dapatkan adalah pas untuk Hotspot dan panggilan suara. Bagi pas Hotspot, terdapat dua penawaran kuota iaitu kuota hotspot 55GB untuk 30 hari berharga RM55 dan kuota hotspot 10GB untuk 15 hari berharga RM15. Rangkaian 4G+5G bukan sahaja boleh digunakan pada kuota internet biasa, tetapi juga boleh gunakannya untuk kuota hotspot. 

Manakala bagi pas panggilan suara pula, anda boleh menikmati panggilan suara 35 minit pada harga RM3 bagi tempoh 5 hari. Jika anda hendak menggunakan pas tambahan ini, anda hanya perlu melanggan pelan UNI5G Prepaid mereka terlebih dahulu untuk membeli pas-pas tambahan tersebut. Anda boleh layari laman FAQ Unifi maklumat lanjut berkenaan pas Hotspot dan pas panggilan suara sehingga 35 minit ini.

Apa Itu UNI5G Prepaid?

UNI5G Prepaid adalah pelan telekomunikasi yang ditawarkan oleh Unifi untuk pengguna yang inginkan fleksibiliti komitmen bulanan menerusi pelan prabayar. Terdapat beberapa pilihan pas asas yang anda boleh pilih mengikut jenis keperluan anda, yang bermula pada harga serendah RM2.

Dengan pas internet serendah RM2, anda ditawarkan dengan internet tanpa had selama 2 jam. Selain itu, pas harian berharga RM3 untuk internet tanpa had (FUP 10GB) dengan kuota hotspot 1GB turut disediakan. Jika ingin membeli kuota internet secara mingguan pula, pas RM12 disediakan untuk internet tanpa had (FUP 20GB) dengan kuota hotspot 3GB. Internet tanpa had yang ditawarkan untuk kesemua pelan ini semuanya menyokong rangkaian 4G dan 5G.

Anda boleh menikmati kesemua pelan tersebut dengan membeli Pelan Permulaan (Starter Pack) pada harga bermula hanya RM10. Ianya didatangkan dengan internet 4G bersama kuota 3GB, panggilan suara pada kadar RM0.20 bagi setiap seminit dan RM0.10 bagi setiap SMS.

Untuk anda yang inginkan kuota internet yang lebih banyak bagi kegunaan bulanan, anda boleh melanggan pelan bulanan RM25 untuk kuota sehingga 30GB. Jika mahukan internet tanpa had dan lebih berbaloi, anda boleh membeli pelan RM35 untuk kuota internet 4G dan 5G tanpa had yang dinyatakan di atas tadi dengan tawaran RM5 pulangan tunai. Tawaran ini adalah terhad dan akan tamat pada 5 Mei 2023 nanti.

Sekiranya anda inginkan lebih lagi kuota, bolehlah membeli pas-pas tambahan yang disenaraikan tadi mengikut kemampuan dan keperluan anda. Tawaran ini tersedia untuk rangkaian 4G serta 5G dan pembelian boleh dibuat bermula 20 Mac hingga 31 Disember. Berikut adalah antara langkah-langkah melanggan pelan UNI5G untuk anda nikmati kuota internet tambahan sepanjang Ramadan dan Raya ini. 

Cara-Cara Melanggan UNI5G Prepaid

  1. Muat turun aplikasi Unifi Mobile Prepaid 
  2. Tentukan sama ada anda ingin melanggan UNI5G menggunakan nombor sedia ada atau bertukar kepada nombor baharu
  3. Sejurus mendaftar, pihak Unifi  akan menghantar kad SIM UNI5G Prepaid ke rumah anda
  4. Pilih pas internet yang ingin ditambah dan sedia untuk digunakan

Kesimpulan

Sebagai rumusan, diantara semua pas internet yang ditawarkan, pas internet RM35 adalah yang paling berbaloi. Ini kerana dengan hanya RM35,anda boleh menikmati kuota internet 4G dan 5G tanpa had, serta tawaran-tawaran yang lain. Bukan sekadar itu, anda juga boleh mendapat pulangan tunai RM5 (tawaran tamat pada 5 Mei 2023), sekaligus menjadikannya lebih berbaloi dengan apa yang mereka tawarkan. 

Tawaran pas lain yang ditawarkan sepanjang Ramadan dan Raya ini juga turut berbaloi kerana ia juga memberi fleksibiliti untuk membeli pas internet berdasarkan keperluan dan bajet kita. Dalam masa yang sama, pas-pas tambahan ini juga membolehkan kita menggunakan internet pantas 4G dan 5G. Oleh itu, langgan mana-mana pelan UNI5G Prepaid sekarang dan beli pas tambahan untuk tingkatkan produktiviti harian kita sepanjang baki Ramadan yang masih ada dan jadikan Hari Raya lebih menyeronokkan sementara promosi sedang berjalan.

Penafian : Advertorial Daripada Unifi

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd