Cari @ Amanz

Kesesakan lalulintas di Kuala Lumpur sudah berlarutan puluhan tahun lamanya walaupun jumlah laluan ditambah dan jalan baharu dibina. Hakikatnya ketika bulan Ramadan ini kami sudah beberapa kali berbuka di dalam kereta kerana terperangkap dalam kesesakan. Jika anda bosan terpaksa berbuka dengan makanan yang sejuk, Makita telah menghasilkan ketuhar gelombang mikro mudah alih.

Ia direka untuk pekerja tapak pembinaan yang bosan menjamah makanan yang sejuk ketika bekerja. Ketuhar ini boleh disandang dan mudah dibawa kemana-mana. Dengan kuasa memanas antara 350-500W yang membolehkan makanan dipanaskan dalam masa beberapa saat sahaja. Menerusi pek bateri yang disertakan, Makita berkata 11 pek makanan dan 20 cawan minuman 200 ml boleh dipanaskan sebelum perlu dicas semula. Terdapat sokongan palam kuasa juga sekiranya ketuhar ingin digunakan seperti biasa.

Selain itu terdapat port USB di belakang membolehkan ia juga berfungsi sebagai pengecas peranti lain di tapak pembinaan. Pada waktu Makita hanya menawarkan ketuhar gelombang mikro ini di Jepun pada harga 110,000 Yen (~RM3700) sebuah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd