Cari @ Amanz

Siri Huawei Nova 11 bakal dilancarkan di China pada 17 April akan datang. Ia dijangka meneruskan tradisi kegemaran Huawei yang sering meletakkan sistem pengimejan yang menarik dari masa kesemasa. Di samping rekaan peranti yang memberi kesan unik dengan pelbagai idea kreatif.

Terdapat tiga variasi peranti mungkin diperkenalkan pada tahun ini yang merangkumi Huawei Nova 11, Huawei Nova 11 Pro dan Huawei Nova 11 Ultra. Sekiranya benar, inilah kali pertama variasi Ultra diumumkan untuk rangkaian peranti Nova yang mana kebiasaannya hanya model SE yang disertakan.

Bermula dengan Nova 11, skrin OLED sebesar 6.7-inci dipercayai digunakan padanya. Ini dipadankan pula dengan panel hadapan berlubang yang menempatka kamera 60MP. Kemudian sistem tri-kamera digunakan di belakang dengan sensor utama 50MP yang juga menggunakan sensor RYYB. Bateri 4500mAh dengan pengecasan 66W turut dimuatkan kedalam peranti dengan tubuh senipis 6.88mm.

Seterusnya skrin melengkung sejenis OLED 6.78-inci pula dipercayai hadir pada Nova 11 Pro. Ia juga memuatkan sistem tri-kamera seperti variasi standard tetapi sensor utama sebesar 60MP digunakan. Kapasiti bateri pula 4,500mAh menyokong pengecasan 100W yang dimuatkan dalam tubuh senipis 7.99mm.

Nova 11 Ultra pula berkemungkinan hadir dengan spesifikasi yang sama seperti versi pro. Namun kelebihan diberikan apabila peranti dilengkapi teknologi aperature berubah-ubah untuk gambar bokeh yang cantik. Selain itu, ia juga mungkin mempunyai ciri komunikasi satelit, namun masih belum dapat dipastikan sama ada ia sehala atau dua hala.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd