Cari @ Amanz

Yes, syarikat telekomunikasi tempatan sebelum ini telah memperkenalkan perkhidmatan penstriman permainan komputer GeForce Now ke pasaran tempatan sebagai ujian awal. Perkhidmatan tersebut nampaknya kini telah rasmi di pasaran tempatan bermula hari ini.

Langganan perkhidmatan tersebut terbahagi kepada dua, mereka yang merupakan pelanggan rangkaian Yes 5G, dan mereka yang bukan. Untuk pelanggan Yes 5G, langganan bulanan perkhidmatan penstriman GeForce Now ini merupakan RM30 sebulan ataupun RM300 setahun, manakala untuk mereka yang bukan pelanggan syarikat telekomunikasi tersebut, langganan sebulan ialah RM50 ataupun RM500 setahun.

Untuk melanggani perkhidmatan GeForce Now sebagai rakyat Malaysia, anda hanya perlu ke laman web CloudGamingMy dan memasukkan butiran anda. Sekiranya anda pelanggan Yes 5G, anda hanya perlu memasukkan nombor telefon dan juga nombor IC anda untuk log masuk pantas.

Langganan untuk pasaran tempatan akan menempatkan anda sebagai Priority Member dengan had main selama 6 jam sehari. Perkhidmatan ini juga mempunyai langganan Ultimate member dengan had masa 8 jam, tetapi langganan tersebut tidak hadir untuk pasaran tempatan buat masa ini.

Untuk memainkan permainan dengan platform GeForce Now, anda juga harus memiliki permainan-permainan komputer melalui platform digital seperti Steam, Epic Games Store ataupun Ubisoft Connect. Anda boleh menyambungkan akaun-akaun ini kepada platform GeForce Now, dan anda boleh memainkannya tanpa masalah tidak kira pada komputer, peranti pintar, tablet mahupun televisyen pintar.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd