Carian
Apple Dilaporkan Sedang Bangunkan Pembimbing Memfokuskan Kesihatan, Berasaskan AI
April 26, 2023 Aman

Apple pada hari ini sedia melakukan pelaburan tinggi dalam arena kesihatan, dan mengintegrasikan pelbagai perkara pada jam tangan pintar mereka. Pelbagai laporan kita sedia baca di arena web, berkenaan bagaimana Apple Watch sedia menyelamatkan nyawa ramai orang di seluruh dunia.

Terkini, dalam terus memfokuskan arena kesihatan, kini Bloomberg melaporkan Apple sedang bangunkan sebuah ciri baharu yang diberikan nama kod Quartz.

Quartz ini dikatakan merupakan sebuah pembimbing memfokuskan kesihatan, yang mana berasaskan kepada kecerdasan buatan (AI). Quartz akan menggunakan pelbagai data pengguna sedia ada melalui Apple Watch, dan seterusnya menyediakan program yang bersesuaian memfokuskan kepada senaman, corak tidur dan juga makanan serta diet.

Ciri pembimbing ini dijangka disediakan dalam bentuk langganan berbayar, dan mungkin hadir seawal 2024 kelak.

Apple pada hari ini sedia mempunyai penawaran Fitness+, dan dengan integrasi ciri pembimbing memfokuskan kesihatan ini dalam usaha menjadikan pengguna lebih mengamalkan gaya hidup sihat, ia mungkin membuatkan pengguna akan kekal menggunakan produk Apple dan tidak beralih ke penawaran alternatif lain di pasaran.

Komen