Cari @ Amanz

Jabra Malaysia turut melancarkan beberapa fon speaker baharu di Malaysia di bawah siri Speak2. Seperti siri Jabra Evolve2, produk-produk Speak2 juga memfokuskan kepada pengguna yang bekerja secara hibrid.

Produk yang dilancarkan adalah Speak2 75, Speak2 55 dan Speak 40 yang sesuai untuk pasukan-pasukan kecil yang gemar bekerja di kafe, ruangan bekerja umum atau mereka yang ingin berbincang dalam mesyuarat secara terbuka dengan suara yang jelas dan terang. Kesemua produk ini juga adalah mudah alih yang boleh di bawa ke mana sahaja.

Jabra Speak2 75

Speak2 75 adalah fon speaker yang menggunakan pemacu audio gergasi iaitu 65mm dan menyokong audio super-wideband. Jabra mendakwa bunyi di sekeliling ketika mesyuarat seperti orang bersetuju menjawab “ooh” atau “aah” turut boleh didengari dengan jelas. Jabra turut menyatakan yang produk mercu mereka ini menyokong audio duplex penuh.

Jabra turut menggunakan algoritma tersendiri untuk menangkap audio walaupun pengguna berada jauh dengan fon speaker ini. Apabila seseorang bercakap lampu turut akan menyala sebagai indikasi dan Jabra menyertakan ciri melaraskan audio agar kekuatannya sama dengan semua orang walaupun sesetengah ada yang suara perlahan dan terlampau kuat.

Speak2 75 turut merupakan sebuah fon speaker nirwayar yang boleh digunakan melalui sambungan Bluetooth 5.2. Mempunyai ketahanan bateri mencapai 32 jam sekali pengecasan dan boleh dicas dengan USB-C. Ia turut diiktiraf dengan Google Meet, Zoom, Microsoft Teams dan banyak lagi. Harga jualan bagi fon speaker ini adalah RM2380.

Jabra Speak2 55

Speak2 55 adalah fon speaker lebih kompak mereka. Pemacu audio yang digunakan adalah 55mm dengan 4 mikrofon terbina dan turut menyokong audio duplex penuh. Seperti Speak2 75 ia juga merupakan peranti nirwayar yang boleh digunakan dengan Bluetooth cuma jenisnya adalah Bluetooth 5.1.

Seperti model di atas Speak55 juga hadir dengan sokongan perisian yang boleh memastikan vokal pengguna jelas, terang dan kuat. Hingar turut boleh dibatalkan agar sesi telesidang yang lebih penuh fokus. Ketahanan bateri walau bagaimanapun terhad kepada 12 jam sahaja dan harga jualan adalah RM1180.

Jabra Speak2 40

Ini pula adalah fon speaker paling mampu milik mereka yang dilancarkan pada hari ini. Spesifikasinya adalah lebih kurang sama dengan Speak55. Perbezaan paling utama adalah model ini jenis berwayar yang menggunakan sambungan USB-C dengan penyesuai USB-A. Harga jualan adalah RM1080.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd