Cari @ Amanz

Huawei mempunyai dua jenis peranti kelas mercu yang biasanya dikemaskini setiap tahun. Ianya terdiri dengan siri Huawei P yang memberi fokus terhadap fotografi, sementara itu siri Huawei Mate pula memuatkan banyak inovasi dan teknologi terkini yang dibangunkan oleh syarikat berkenaan.

Terbaharu tular imej yang didakwa memperlihatkan rekaan untuk Huawei Mate 60 Pro. Apa yang berlaku hanyalah bonggol kamera pada kali ini dilihat sedikit berbeza berbanding model lalu. Di mana ia menggunakan rekaan separuh bulat bersama jalur mendatar di bahagian tengah.

Peranti juga mempunyai sistem kuad-kamera utama dan salah satu daripanya adalah sensor berbentuk empat segi. Ini sekaligus memberi gambaran peranti kelak mungkin mempunyai kemampuan zum yang tinggi. Sekiranya benar, ia bukanlah satu hal yang mengejutkan malahan kamera Mate 50 Pro juga disertakan mekanisme periskop.

Terdapat juga sistem kamera XMAGE seumpama yang digunakan pada Mate50 pro sebelum ini. Tiada maklunat mengenai perkakasan dalaman, namun kita boleh menyasarkan ia bakal didedahkan dalam masa terdekat.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd