Cari @ Amanz

MEASAT, syarikat satelit kebangsaan disebalik syarikat telekomunikasi satelit CONNECTme NOW baru-baru ini telah mengumumkan bahawa mereka akan menyediakan perkhidmatan internet jalur-lebar satelit untuk barisan hadapan Angkatan Tentera Malaysia di pos-pos kawalan persempadanan terpencil terpilih di seluruh negara.

“Kami amat mengalu-alukan sumbangan daripada MEASAT ini, terutama usaha-usaha yang dapat memelihara kebajikan dan kesejahteraan anggota ATM sepanjang tempoh bertugas di pos-pos sempadan terpencil. Pihak ATM juga menyambut baik usaha sektor swasta di Malaysia yang menyumbang kepakaran mereka terutama mewujudkan inisiatif yang menghargai  jasa dan pengorbanan anggota pasukan keselamatan yang bertugas melindungi kedaulatan negara.” kata Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Hj. Affendi Bin Buang TUDM, Panglima Angkatan Tentera Malaysia.

Program ini merupakan sebuah program CSR untuk Measat dan CONNECTme NOW dan merupakan salah satu usaha untuk mencapai 100 peratus capaian sambungan internet di Malaysia pada tahun 2025 kelak.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd