Cari @ Amanz

Akhirnya setelah sedia lama menanti akhirnya jam tangan pintar Mobvoi TicWatch Pro 5 telah pun rasmi dilancarkan. Ini adalah jam pertama yang dilancarkan kepada umum dengan Snapdragon W5+ Gen 1, kerangka pula adalah Obsidian dari aluminiuium siri-7000 dan menggunakan skrin 1.43″ bulat OLED 466×466 326ppi + 1 skrin tambahan dan memori 2GB RAM serta 32GB.

Bluetooth adalah 5.2, penjejakan GPS+Beidou+Glonass+Galileo+QZSS, ada speaker, ada mikrofon, pengimbas nadi, SpO2, dan paling penting menjalankan Wear OS 3.0. Mobvoi turut menyediakan bateri 628mAh pada jam mereka dengan jaminan perlindungan 5ATM dan tentera,

Ciri-ciri perisian Mobvoi seperti algoritma penjejakan termasuk dengan AFib turut akan disediakan. Sokongan kepada banyak aplikasi juga boleh diakses kerana Wear OS yang terbuka kepada orang ramai. Jam ini turut menyokong mod paparan 5 data berbeza serentak, akses ke Play Store, Home dan penggunaan dwi-skrin.

Perubahan paling drastik seterusnya adalah penggunaan tali jam 20mm dan bukan lagi 24mm. Tombol juga kini boleh berputar dan bergetar. Akses kepada Play Store akan membuatkan jam ini antara jam Wear OS terbaik di pasaran setakat ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd