Cari @ Amanz

Jika anda terlampau sibuk bekerja dan perlukan fokus perkara pertama anda boleh lakukan adalah sekarang. Tetapi kalau anda juga kerja seperti saya iaitu memerlukan Internet dan telefon sepanjang masa. Jika anda pengguna RCS lagilah ciri Magic Compose untuk digunakan bersama Google Message boleh diuji bermula hari ini.

Pertama sekali anda perlukan peranti Android yang boleh menjalankan semua perkhidmatan digital Google, RCS aktif dan melanggan kepada Google One.

Google turut menyatakan yang untuk menggunakan Magic Compose kad SIM Amerika Syrikat diperlukan dan kemudian akhir sekali hidupkan Magic Compose.

Google turut memberitahu yang data-data permesejan pengguna tidak akan digunakan untuk melatih sistem kecerdasan buatan di sebalik Google Messages. Kemudian hanya 20 mesej serentak setiap masa sahaja Google boleh tampung. Magic Compose juga disulitkan secara menyeluruh.

Dengan ciri baharu ini sebaik sahaja RCS diterima tidak kira dalam bentuk fail atau pautan anda boleh gunakan Google Messages untuk tolong balas mesej tadi. Tetapi kalau setakat ingin balas “malas”, “tak”, “lum” lupakan niat untuk menggunakannya. Tetapi jika ada mesej penting dan anda perlu hantar secepat mungkin anda kini perlukan kata kunci penting sahaja seperti “balas mesej, draf emel, terima produk untuk tujuan ulasan. draf haruslah pendek”.

Kaedah maklum balas yang Google Messages boleh jawab juga nampak menarik. Ia seakan Artifact yang boleh memberi ringkasan artikel panjang dalam nada berbeza. Aplikasi ini boleh membalas mesej dalam nada Remix, Excited, Chill, Shakespeare, Lyrical, Formal, dan Short.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd