Cari @ Amanz

Selepas kejayaan beberapa hackaton sebelum ini, JomHack akan meneruskan lagi usaha untuk membangunkan ekosistem syarikat pemula (startup) negara. Pada kali ini Hackathon ImpactHack 2023 dilancarkan bertujuan melipat gandakan usaha pendigitalan perniagaan, sekaligus membuka ruang lebih positif dalam kalangan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) di Malaysia.

Ia dibuka kepada mana-mana individu sama ada bekerja atau belajar menerusi anjuran bersama Standard Chartared, MDEC, MyStartup, Cradle dan Microsoft. Pemohonan yang dibuat perlu terdiri dengan 3-5 orang ahli sepasukan termasuk sekurang-kurangnya seorang pengekod. Menariknya lagi apabila saingan acara ini menawarkan hadiah keseluruhan cukup lumayan melebihi RM100,000 termasuk anugerah khas untuk penyertaan terbaik.

Mana-mana peserta terpilih akan dibimbing dengan teliri bermula dari peringkat idea, seterusnya dilatih oleh mentor yang pakar bagi mengetengahkan projek menarik untuk menatik pelabur. Projek tersebut perlu diselesaikan secara berterusan dalam masa dua hari yang bakal berlangsung bermula pada 16 hingga 18 Jun 2023 secara maya.

Hanya sepuluh pasukan terbaik yang akan disenarai pendek bagi membentangkan proejk dalam acara penutup yang diadakan secara fizikal pada 24 Jun 2023 di Kuala Lumpur. Anda yang berminat boleh membuat pendaftaran bermula sekarang tanpa sebarang yuran diperlukan. Maklumat lanjut, sila layari JomHack Malaysia.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd