Carian
Jenama Jam Pintar Baharu Ini Terus Menendang Huawei Dari Pegangan Pasaran
May 26, 2023 Fahim Zahar

Jenama pengeluar gajet di India terlampau dahsyat sehinggakan jenama Realme, Xiaomi dan jenama China lain yang identiti mereka dikenali kerana harga jualan yang kompetitif. Dengan di negara sana yang memiliki banyak jenama tempatan seperti penawaran peranti di China.

Sehinggakan jenama produk yang jumlah penggunanya kecil pun boleh tewas dengan kutipan jenama baru ini berjaya lakukan. Selama ini ada tiga sahaja jenama pengeluar jam tangan pintar yang besar iaitu Apple, Samsung dan Huawei.

Huawei Watch Buds

Percaya atau tidak dalam penyelidikan Counterpoint Research kali ini nama Huawei telah tercampak keluar oleh jenama Fire-Boltt. Jenama ini telah merampas Samsung di tempat kedua pasaran jam tangan pintar India dan menendang keluar Huawei terus dari carta.

1.5% adalah nilai tinggi untuk Fire-Boltt yang hanya dikenali di India. Ini adalah kerana pasaran peranti boleh-pakai meningkat ke 121%. Ini adalah kerana Fire-Boltt yang berjaya memikat hati rakyat India dengan menawarkan pelbagai variasi jam dari yang asas sehinggalah yang berkuasa.

Apabila sudah ada ramai orang mula menggunakan sejenis jam pintar pasti akan ada orang lain juga ada rasa ingin memilikinya. Jumlah jualan Fire-Boltt yang dahsyat ini terus menjadikan Samsung di tempat kedua, buang mereka dari carta ketiga, mereka terus rampas tempat kedua dengan Apple kekal menjadi juara.

Ini juga bermakna sudah semakin ramai sudah boleh menerima penggunaan jam tangan pintar asas seperti Xiaomi Band atau Realme Band untuk membiasakan diri dengan terus beralih ke jam seperti Samsung Galaxy Watch atau Apple Watch.

Komen