Cari @ Amanz

WhatsApp kini telah memperkenalkan versi beta terbaru untuk aplikasi mereka di platform Android, dan menambah sebuah ciri menarik yang dinantikan ramai – iaitu kebolehan untuk berkongsi rakaman skrin atau casting melaluinya.

Dengan langkah ini, ia sekaligus menjadikan sesuatu panggilan video itu lebih interaktif – dan anda boleh menunjukkan sesuatu perkara seperti demo aplikasi, dokumen dan sebagainya kepada penerima panggilan video tersebut dengan mudah. 

Ciri ini boleh diakses melalui sebuah butang khusus yang disertakan ketika dalam mod panggilan video, yang akan membuka kebenaran untuk anda membenarkan perkongsian skrin atau casting. Seterusnya, sebaik dibenarkan, ia akan membolehkan pihak penerima panggilan turut melihat skrin peranti anda.

Daripada percubaan kami sendiri, ia berjalan dengan lancar, sekaligus memudahkan penerangan sesuatu perkara dengan lebih efektif.

Buat masa ini, ciri ini hanya ditawarkan untuk pengguna WhatsApp Beta sahaja bagi memulakan perkongsian rakaman skrin – tetapi sesiapa sahaja boleh melihatnya ketika panggilan video berlaku.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd