Cari @ Amanz

Yes 5G, perkhidmatan telekomunikasi tempatan ialah satu-satunya syarikat yang membawa masuk langganan perkhidmatan penstriman permainan komputer GeForce Now oleh NVIDIA.

Langganan perkhidmatan tersebut terbahagi kepada dua, mereka yang merupakan pelanggan rangkaian Yes 5G, dan mereka yang bukan. Untuk pelanggan Yes 5G, langganan bulanan perkhidmatan penstriman GeForce Now ini merupakan RM30 sebulan ataupun RM300 setahun, manakala untuk mereka yang bukan pelanggan syarikat telekomunikasi tersebut, langganan sebulan ialah RM50 ataupun RM500 setahun.

Untuk melanggani perkhidmatan GeForce Now sebagai rakyat Malaysia, anda hanya perlu ke laman web CloudGamingMy dan memasukkan butiran anda. Sekiranya anda pelanggan Yes 5G, anda hanya perlu memasukkan nombor telefon dan juga nombor IC anda untuk log masuk pantas.

Untuk memainkan permainan dengan platform GeForce Now, anda juga harus memiliki permainan-permainan komputer melalui platform digital seperti Steam, Epic Games Store ataupun Ubisoft Connect. Anda boleh menyambungkan akaun-akaun ini kepada platform GeForce Now, dan anda boleh memainkannya tanpa masalah tidak kira pada komputer, peranti pintar, tablet mahupun televisyen pintar.

Yes 5G Gaming telah mengumumkan bahawa mereka akan membuka jerayawara GeForce Now di Starhill Gallery di Bukit Bintang pada 10 dan 11 Jun ini untuk dicuba oleh orang ramai. Jerayawara ini juga mempunyai aktiviti-aktiviti lain seperti mesin tikam dan roda impian dimana pelawat boleh memenangi pelbagai jenis hadiah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd