Cari @ Amanz

Dangbei adalah pengeluar barangan seperti kotak TV Android, projektor dan banyak lagi dari China. Mereka kini telah memasuki pasaran tempatan dan dua projektor telah dijual secara rasmi.

Dangbei Emotn N1

Dangbei Emotn N1 adalah projektor mini pertama mereka yang diiktiraf Netflix. N1 menyokong pancaran skrin bersaiz 60″ ke 120″ dengan resolusi 1080p HDR10 dan 500 ANSI Lumens. Untuk speaker terdapat dua pemacu audio 5W Dolby Audio disertakan. Ia turut menyokong akses pantas kepada Netflix dengan satu butang.

N1 turut dilengkapi dengan sensor ToF untuk mengimbas permukaan agar ciri laser autofokus dan Auto Keystone 500 boleh memancar skrin dengan baik dan tepat. Untuk sambungan terdapat pilihan HDMI, USB, WiFi dan Bluetooth. Projektor ini turut mempunyai kaki sendiri dengan kebolehan mengubah sudut pandangan sehingga 12 darjah.

Dangbei Emotn N1 mendakwa projektor mereka boleh bertahan sehingga 30,000 jam. Bunyi yang dihasilkan semasa projektor beroperasi adalah 26dB sahaja. N1 turut menyertakan alat kawalan yang mempunyai akses pantas kepada YouTube dan Prime Video.

Dangbei Neo

Neo adalah projektor mercu menggunakan teknologi DLP yang boleh memancar skrin 1080p HDR10 serta HLG bersaiz mencapai 120″, kecerahan skrin 540 Lumens. Speaker strereo menggunakan dua pemacu audio 6W Dolby Audio. Neo turut memfokuskan kepada binaan yang ringan untuk mudah di bawah ke mana sahaja.

Seperti Emotn N1, Neo turut mempunyai sensor ToF untuk ciri autofokus dan auto keystone. Tambahan kepada Neo adalah ciri intelligent screen fit dan intelligent obstacle avoidance yang boleh menjamin skrin rata, nampak sekata dan imersif. Neo turut mempunyai ciri menyiarkan kandungan telefon atau tablet terus ke pancaran skrin projektor.

Alat kawalan turut diberikan yang mempunyai butang akses pantas ke YouTube, Netflix dan Prime Video. Dangbei Neo juga adalah projektor yang diiktiraf oleh Netflix.

Di Malaysia Emotn N1 dijual pada harga RM1499, tetapi sempena pelancaran di Malaysia Dangbei menawarkan harga jualan RM1299. Untuk Dangbei Neo ia lebih mahal iaitu RM2799, tetapi ada diskaun pelancaran untuk anda membelinya pada harga RM2499. Promosi jualan ini adalah dari 1 Ogos ke 10 Ogos di kedai rasmi Lazada Dangbei.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd