Cari @ Amanz

Meta dan UFC mengumumkan mereka akan menawarkan ruang khas dalam metamesta Horizon Worlds dan aplikasi Xstadium. Menerusi kerjasama kedua-dua syarikat, perlawanan UFC boleh ditonton dalam sudut pandangan 180 darjah pada resolusi 4K. Pelanggan UFC Fight Pass boleh mengakses ciri ini dengan mereka boleh memilih tempat duduk maya di sekeliling gelanggang oktagon yang memberikan pengalaman seperti benar-benar berada di lokasi perlawanan.

Selain itu menerusi dunia khas UFC di Horizon Worlds pula, peminat boleh menikmati permainan bertemakan UFC secara bersendirian atau dengan pemain lain. Mereka juga boleh mengakses kandungan eksklusif UFC di dalam dunia metamesta ini. Meta mengatakan pengalaman menikmati perlawanan UFC secara maya ini adalah masa depan dunia sukan di mana penonton boleh merasakan diri berada di lokasi tetapi masih selesa di rumah.

Ciri kandungan 4K 180 darjah boleh diakses menerusi aplikasi Xstadium dalam set kepala Meta Quest sekarang dengan perlawanan seterusnya akan berlangsung pada 4 Ogos. Sementara itu dunia metamesta UFC boleh diakses dalam Horizon Worlds bermula November 2023.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd