Cari @ Amanz

Hujung minggu baru-baru ini heboh dengan pengesahan bahawa Elon Musk akan berlaga dengan Mark Zuckerberg didalam sebuah cage match ataupun pertarungan sangkar. Elon Musk juga mengesahkan bahawa pertarungan tersebut akan distrim di platform media sosial beliau, X.

Mark Zuckerberg mengatakan beliau telah mencadangkan tarikh 26 Ogos 2023, tetapi sehingga kini ia masih belum disahkan lagi. Elon Musk mengatakan bahawa tarikh perlawanan tersebut masih belum disahkan lagi.

Ini adalah kerana Elon Musk perlu menjalani imbasan MRI (Magnetic Resonance Imaging) untuk leher dan juga tulang belakangnya. Malah, dia juga mengatakan bahawa dia mungkin perlu menjalani pembedahan sebelum perlawanan tersebut, dan oleh sebab ini, tarikh perlawanan tersebut belum disahkan lagi.

Elon Musk mengatakan bahawa isu ini adalah kerana beberapa tahun lalu, Elon Musk telah berlawan dengan seorang ahli sumo, dan walaupun Musk berjaya menjatuhkan ahli sumo tersebut, ia menyebabkan vertebra C5 dan C6nya tergelincir.

Mengapa dia hanya bertindak menjalankan ujian MRI dan pembedahan ini sekarang, sebelum perlawanan besarnya menentang Mark Zuckerberg, hanya dia sahaja yang tahu.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd