Cari @ Amanz

Microsoft, nama teknologi yang cukup terkenal untuk penawaran perisian dan juga perkakasan mereka dijangka akan memperkenalkan model komputer riba Surface Laptop Studio 2, kemaskini kepada komputer riba kelas produktiviti kreatif mereka tidak lama lagi.

Butiran awal yang diketahui mengenai komputer riba ini ialah ia akan hadir dengan gimik paparan boleh dipusing untuk diijadikan sebuah tablet menggunakan teknologi Dynamic Woven Hinge, dan akan dikuasakan oleh gabungan siri cip pemprosesan Intel generasi ke-13 Rocket Lake dan juga siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX 4000.

Pasaran Malaysia secara lazimnya akan menerima penawaran Microsoft Surface baru hanya beberapa bulan selepas ia diumumkan, tetapi kini, Nextrift telah menemui bahawa butiran mengenai komputer riba ini sudahpun memasuki pangkalan data SIRIM pada 9 Ogos yang lalu.

Ia dibawa masuk oleh pengedar kelengkapan komputer tempatan Ingram Micro dan juga VSTECS Astar, dan tidak mengejutkan sekiranya ia akan diperkenalkan untuk pasaran tempatan sejurus selepas ia diumumkan secara rasmi oleh pihak Microsoft.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd