Cari @ Amanz

Motorola terkenal dengan peranti di bawah siri G yang sering dipasarkan pada julat harga mampu milik. Ini secara tidak langsung memberi manfaat yang baik kepada pengguna dalam menyediakan pilihan yang sesuai dengan bajet di poket.

Terbaharu Motorola G84 dilihat bakal membuat kemunculan rasminya pada 1 September 2023. Butiran mengenai rekaan dan perkakasan dalaman peranti turut telah disenaraikan sepenuhnya menerusi kedai atas talian Flipkart di India.

Ia menunjukkan peranti hadir dengan tubuh dan skrin rata yang disediakan dalam tiga pilihan warna seperti Viva Magenta, Mashmallow Blue dan Mignight Blue. Skrin adalah sejenis POLED sebesar 6.55″ FHD+ yang juga menyokong kadar segar semula 120Hz dan kecerahan puncak mencapai 1,300nits.

Ia kemudiannya dijana dengan cip Snapdragon 695, berserta gabungan memori 12GB RAM dan storan dalaman 256GB. Turut disertakan kamera utama 50MP 0IS yang diikuti juga dengan 8MP untuk kebolehan ultra-lebar dan makro.

Bateri 5,000mAh disertakan dengan pengecasan pantas 30W. Selain itu peranti turut memuatkan sistem pembesar suara stereo, bicu audio 3.5mm dan kalis air IP54. Tiada harga jualan rasmi yang didedahkan buat masa ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd