Cari @ Amanz

Kementerian Komunikasi dan Digital hari ini telah memperkenalkan Pakej 5G Rahmah secara rasmi, dan diantara syarikat-syarikat pembekal perkhidmatan telekomunikasi yang akan menyertai penawaran pakej ini ialah YTL Telecommunications, melalui Yes 5G.

Yes 5G memperkenalkan pakej 5G Rahmah mereka sendiri yang dinamakan Pakej Yes Power 35 Rahmah, iaitu pelan 5G yang berdasarkan pakej pascabayar Power 5G sedia ada mereka yang berharga RM35 sebulan yang menggabungkan penggunaan rangkaian 4G dan juga 5G dengan had data 100GB sebulan. Ia juga hadir dengan panggilan tanpa had dan juga perkongsian data hotspot yang mengambil data daripada had 100GB yang ditawarkan.

Satu penambahan baru yang dilihat pada peranti ini ialah penawaran dua peranti baru dibawah Pakej 5G Rahmah, dan untuk Yes 5G ia adalah ZTE Blade A73 dan Vivo Y55+ 5G yang boleh dibeli pada harga RM240, ataupun RM120 untuk 100 ribu pelanggan B40 yang pertama. Kedua-dua peranti ini juga akan hadir dengan waranti 24 bulan untuk memastikan peranti ini boleh digunakan untuk jangkamasa yang lama.

Seperti yang diumumkan oleh pihak KKD sebelum ini, Pakej Yes Power 35 Rahmah ini hadir dengan kontrak 24 bulan, dan pendaftaran akan bermula pada 31 Ogos ini, dan akan berlanjutan sehingga 31 Disember 2023.

Untuk penjawat awam yang melanggani mana-mana pelan Yes 5G seperti Yes Infinite Basic, Infinite Standard, Infinite Premium dan Infinite Ultra, mereka juga akan menerima rebat RM10 sebulan selama 12 bulan, bermula 16 September ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd