Cari @ Amanz

Adakah haiwan peliharaan di rumah menonton TV bersama anda? Sekiranya ya, Dogsplay ialah TV pintar yang telah direka khusus untuk digunakan oleh anjing peliharaan. Menurut pereka Dogsplay, anjing memerlukan aktiviti dan peranti ini dicipta untuk memastikan ia tidak kebosanan apabila berseorangan di rumah.

Ia dilengkapi skrin FHD dengan pelbagai perkhidmatan penstriman disokong seperti Netflix dan YouTube. Pemilik boleh mengawal video apa yang boleh ditonton oleh anjing peliharaan di rumah. Sebuah kamera web juga disertakan bagi membolehkan pemilik menghubungi anjing menggunakan aplikasi telesidang. Skrin tidak akan terpasang sepanjang masa tetapi hanya diaktifkan apabila mengesan kehadiran anjing bagi menjimatkan penggunaan kuasa elektrik.

Dogsplay mempunyai kaki tahan lasak untuk mengelakkan ia terjatuh dengan mudah dan boleh ditinggikan untuk baka anjing lebih besar. Kesemua kabel disorokkan bagi mengelakkan isu wayar berselirat dan terdapat alat kawalan jauh yang boleh diletakkan pada bahagian belakang Dosplay.

Pada waktu ini hanya versi untuk anjing ditawarkan dengan perancangan menawarkan juga versi untuk kucing. Bagi yang berminat Dogsplay sedang mengumpul dana menerusi laman biayasiswa pada harga $499 (~RM2322) sebuah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd