Cari @ Amanz

TCL tahun ini nampaknya kembali aktif di pasaran Malaysia. Mereka mula menawarkan TCL Tab 11, sebuah tablet mampu milik dengan teknologi skrin yang menjamin kesihatan mata pengguna. Terbaru mereka mengacah akan membawa masuk TCL 40 NXTPAPER pula.

Siri NXTPAPER oleh TCL, adalah produk yang memfokuskan skrin dengan permukaan seakan kertas. Menurut TCL teknologi skrin ini tidak akan memenatkan mata pengguna dan tiada masalah untuk penggunaan jangka masa panjang. Selain itu skrin telefon ini turut mempunyai kemasan kusam dan didakwa tidak akan ada masalah pantulan.

Skrin peranti adalah 6.78-inci FHD+ dengan kadar segar semula 90Hz. Peranti dijana dengan cip MediaTek Helio G88 dengan memori 8GB RAM + 8GB RAM memori maya dan storan dalaman 256GB yang boleh dikembangkan dengan kad mikro SD. Bateri pula adalah 5010mAh dengan pengecasan pantas 33W.

Kamera peranti pula adalah 50+5+2 Megapixel dengan kamera swafoto 32 Megapixel. Speaker adalah stereo dengan teknologi DTS, menyokong Bluetooth 5.1, NFC, masih mengekalkan bicu audio 3.5mm dan di Malaysia mempunyai pilihan 4G dan 5G.

Rekaan peranti adalah rata di skrin dan di setiap sisi. Bezel skrin masih tebal di bahagian dagu dan panel belakang kelihatan seakan gabungan Samsung Galaxy S22 dengan peranti-peranti keluaran China lain yang baru-baru ini dilancarkan seperti Honor 90. Buat masa ini masih tidak pasti lagi bila ia akan mula dijual dan apakah harganya. Sama-sama kita nantikan.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd