Cari @ Amanz

Terdapat dua peranti baharu Galaxy A telah disenaraikan di laman web rasmi Samsung Malaysia. Peranti yang dimaksudkan adalah Samsung Galaxy A05 dan Galaxy A05s yang mana penyenaraian turut mendedahkan butiran penuh mengenai peranti.

Samsung Galaxy A05

Samsung Galaxy A05 dilengkapi skrin PLS LCD sebesar 6.6″ beresolusi HD+ dan kadar segar semula standard 60Hz. Ini dipadankan juga dengan cip pemprosesan lapan teras yang tidak didedahkan secara khusus. Memori pula sehingga 6GB RAM dengan padanan storan dalaman 128GB. Turut disertakan ruang slot mikroSD yang boleh dikembangkan sehingga 1TB.

Seterusnya sistem dwi-kamera turut digunakan dengan tetapan 50MP (f/1.8) + 2MP (f/2.4) dan kamera hadapan pula 8MP. Peranti juga dimuatkan dengan bateri 5,000mAh menerusi port USB-C, bicu audio 3.5mm, sambungan bluetooth 5.3 dan pembesar suara mono.

Samsung Galaxy A05s

Samsung Galaxy A05s pula menggunakan skrin sebesar 6.6-inci yang beresolusi FHD+. Ia juga dipadankan dengan cip pemprosesan lapan teras yang tidak didedahkan secara khusus, di samping pilihan memori 6GB RAM dan storan dalaman 128GB. Turut disokong oleh peranti ini adalah tri-kamera utama 5OMP + 2MP + 2Mp, kamera swafoto 13MP dan bateri sebesar 5000mAh.

Buat masa ini kedua-duanya hanya disenaraikan tanpa butiran lanjut mengenai harga jualan rasmi. Namun kita boleh menyasarkan ia boleh diumumkan dalam masa terdekat.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd