Cari @ Amanz

Meta pada minggu lepas telah pun mengumumkan sejumlah pengenalan ciri berasaskan kecerdasan buatan (AI) dibawah Meta AI. Antaranya adalah kebolehan berbual dengan sejumlah selebriti dan artis yang dikuasakan AI, selain menjana pelekat dan kandungan berasaskan AI.

Selari dengannya, kini perkhidmatan permesejan popular dibawah Meta, iaitu WhatsApp telah mengorak langkah awal dalam mengintegrasikan sokongannya.

Melalui ujian terhad yang telah dimulakan, WhatsApp kelak akan membolehkan anda berbual dengan Meta AI, sekaligus memudahkan anda mendapatkan jawapan untuk pelbagai persoalan, menambahnya pada WhatsApp Groups untuk menyelesaikan sesuatu perdebatan, atau turut mendapatkan perspektif dan pandangan yang berbeza.

Integrasi AI pada WhatsApp juga turut akan memudahkan anda menjana imej berasaskan kecerdasan buatan, disamping menjana “Sticker” untuk dikongsikan.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah WhatsApp akan memperkenalkan ciri ini kepada umum. WABetaInfo telah mula melihat implementasi awal melalui semakan kod dan ciri baharu – menandakan kita mungkin akan melihat ia diperkenalkan dalam beberapa bulan lagi.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd