Cari @ Amanz

Ruark Audio yang merupakan jenama audio terkenal berpangkalan di United Kingdom kini menawarkan sistem audio mewah baharu di Malaysia. Melaluinya Ruark R410 telah diumumkan hari ini dengan gabungan sentuhan reka bentuk moden klasik lengkap dengan rupa minimalis.

Pembesar suara ini diperbuat daripada kayu buatan untuk grill dan kerangka yang sudah semestinya beri kelainan serta sedap mata memandang. Ini digabungkan juga dengan skrin TFT 4-inci bagi tujuan menunjukkan track lagu yang sedang dimainkan.

Di samping sistem kawalan RotoDial khusus yang diletakkan di bahagian atas untuk kawalan fizikal termasuk kelantangan muzik. Turut disertakan ialah alat kawalan jauh yang boleh dicas semula dan sambungan bluetooth yang dipertingkatkan.

Selain itu pembesar suara ini menyokong muzik resolusi tinggi sehingga 24-bit/192KHz, serta pensrtriman daripada Spotify Connect, Tidal Connect, Apple Airplay 2 dan Chromecast yang kesemuanya terbina dalam. Terdapat juga sambungan Bluetooth APTX HD, serta DAB / DAB + / FM dan radio internet diberikan.

Ruark R410 juga menyediakan sambungan untuk HDMI dengan eARC, seterusnya sambungan lain pula termasuk input digital TOSLINK, UPnP untuk memainkan fail muzik yang disimpan pada rangkaian tempatan, serta input phono RIAA untuk menyambungkan ke peranti analog lain seperti pemain kaset.

Ruark R410 dijual di Malaysia dengan harga RM8,899 dan ketersediaan bermula suku keempat 2023.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd