Cari @ Amanz

Selain ChatGPT yang dibangunkan oleh OpenAI, dan Bard yang dibangunkan oleh Google, salah satu syarikat firma kecerdasan buatan yang turut menerima perhatian ramai adalah Anthropic. Anthropic sedia menerima pelaburan daripada sejumlah pihak, termasuk Amazon.

Produk popular dibawah mereka adalah Claude AI. Melaluinya, ia menawarkan ciri generatif dalam bentuk perbualan – membolehkan pengguna untuk memuat-naik dokumen dan meminta ia diringkaskan, bertanyakan pelbagai soalan, dan menggunakannya dalam memudahkan pelbagai tugasan harian.

Claude AI pada awalnya terhad kepada beberapa buah negara sahaja, dan akhirnya hari ini akses untuk perkhidmatan berkenaan turut dibuka untuk pengguna di Malaysia. Kini, anda turut boleh menggunakan Claude AI dalam bertanyakan sejumlah perkara, termasuk meringkaskan dokumen dan sebagainya.

Akses untuk Claude AI adalah percuma (dan turut hadir dengan akaun Pro). Pengguna akan diminta melakukan pendaftaran, termasuk mengesahkan menggunakan nombor telefon – sebelum dapat menggunakannya.

Bagi anda yang berminat, boleh menyemak satu lagi perkhidmatan kecerdasan buatan di pasaran, iaitu Claude AI.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd