Cari @ Amanz

Samsung berkongsi sebuah video baharu yang memberikan petunjuk satu ciri menarik yang akan disokong pada Samsung Galaxy S24 Ultra kelak. Ciri ISOCELL Zoom Anyplace membolehkan dua rakaman video 4K diambil serentak dengan zum dilakukan pada kawasan berbeza dari satu viewfinder. Demo menunjukkan selain melakukan rakaman zum seorang pemain bola keranjang, Zoom Anyplace turut merakam video menggunakan lensa ultra sudut lebar.

Ini boleh dilakukan menerusi sensor 200MP ISOCELL yang dipadankan kepada cip Snapdragon 8 Gen 3. Kemapuan AI dan pemprosesan yang lebih tinggi pada Snapdragon 8 Gen 3 membolehkan rakaman serentak 4K ini dilakukan dengan lancar. Selepas rakaman tamat, dua fail video akan disimpan dalam galeri.

Sensor ISOCELL baharu Samsung juga boleh melakukan pemprosesan imej kompleks yang lebih pantas menerusi ciri E2E AI Remosaic. Ini menyelesaikan isu gambar yang mengambil masa beberapa saat untuk menjalani proses pasca proses. Sebelum ini muncul ura-ura Snapdragon 8 Gen 3 akan digunakan pada Galaxy S24 Ultra sahaja dengan Galaxy S24 dan Galaxy S24+ akan menggunakan cip Eynos 2400.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd