Cari @ Amanz

Tidak dinafikan yang Taylor Swift adalah antara penyanyi yang paling popular dunia kerana karya-karya beliau serta berjaya mencipta rekod dalam penjualan album. Populariti penyanyi wanita ini turut memberi kesan kepada Apple Msuic kerana Taylor Swift telah dinobatkan sebagai Artist of the Year 2023.

Menurut Apple Music, 65 lagu beliau telah menjadi lagu paling popular di platform penstriman muzik ini bermula Januari sehingga Oktober melalui senarai main Apple Music’s Global Daily Top 100. Ini bermakna 65% dalam senarai main ini hanya lagu beliau sahaja.

Sempena menyambut kejayaan Taylor Swift ini, Apple Music telah menyediakan bahagian khas untuk beliau. Senarai main “Artist of the Year” akan dipaparkan di halaman utama. Selain turut menyertakan koleksi temuramah dan juga koleksi senarai main khas seperti ” Set List: Taylor Swift’s Eras Tour“. Berikut adalah lagu-lagu popular beliau di Apple Music;

  • Bad Blood, Blank Space, Style, Shake It Off, Wildest Dreams dan All Of The Girls You Loved Before kali pertama tersenarai dalam carta Apple Music.
  • Cruel Summer berada dalam senarai Global Daily Top 100 sejak April dan turut kali pertama memasuki carta lagu popular.
  • Album Midnights menjadi album penyanyi wanita paling popular dalam sejarah Apple Music.
© 2023 Amanz Media Sdn Bhd