Cari @ Amanz

Untuk beberapa bulan sekarang, terdapat banyak ura-ura mengenai NVIDIA akan kembali membangunkan siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX Super. Siri kad grafik ini diperkenalkan untuk pertama kali melalui NVIDIA GeForce RTX 2080 Super, dan memperlihatkan prestasi yang lebih baik berbanding dengan kad-kad grafik sebelumnya.

Walaupun begitu, ia hanya dilancarkan sekali, dan jika ura-ura terbaru boleh dipercayai, NVIDIA dijangka akan membawa kembali model kad grafik tersebut untuk siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX 4000 tidak lama lagi.

Beberapa laman web telah melaporkan bahawa NVIDIA telah menghentikan pengeluaran kad grafik NVIDIA GeForce RTX 4080 dan juga 4070 Ti baru-baru ini untuk memberi ruang kepada model kad grafik tersebut.

Menurut laporan-laporan ini, NVIDIA sudahpun menghantar keluar semua pesanan untuk kad-kad grafik ini buat tempoh pasaran Q4 2023, dan akan membiarkan syarikat-syarikat pembuat kad grafik untuk menjual produk sedia ada ke pasaran sebelum memulakan pengeluaran siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX SUPER baru ini.

Tiga kad grafik yang NVIDIA dijangka akan umumkan kelak termasuklah NVIDIA GeForce RTX 4080 SUPER, NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti SUPER dan juga NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER. Ia dijangka bahawa NVIDIA akan membuat pengumuman mengenai kad-kad grafik ini sewaktu acara CES 2024 di Las Vegas kelak.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd