Cari @ Amanz

[KEMAS KINI – 2 April / 1.30 PM]: Shopee berkongsi kemaskini baharu untuk tarikh akhir penghantaran barangan untuk diterima pengguna sebelum raya. Ia telah diubah kepada 4 hingga 6 April 2024 untuk Semenanjung Malaysia, sementara itu dilanjutkan pula sehingga 3 April 2024 untuk Sabah dan Sarawak. Butiran penuh boleh disemak melalui laman rasmi Shopee Malaysia.


Shopee dilihat berkongsi tarikh akhir penghantaran barangan untuk diterima pengguna sebelum Hari Raya. Pelbagai syarikat kurier dan logistik telah disenaraikan dengan masing-masing menetapkan tarikh akhir penghantaran di antara 4 hingga 9 April 2024 untuk Semenanjung Malaysia. Sementara itu sekitar 1 hingga 2 April 2024 pula untuk Sabah dan Sarawak.

Sehubungan dengan itu, orang ramai dinasihatkan membuat perancangan dan tidak membuat pembelian barangan pada saat akhir bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku. Dalam masa sama, penjual juga diingatkan untuk menghantar barangan seawal yang mungkin bagi mengelakkan sebarang kelewatan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd