Carian
TIME Meminta Maaf Atas Masalah Internet Yang Menjejaskan 40% Pelanggan – Perkhidmatan Kini Kembali Pulih
April 15, 2024 Aman

Perkhidmatan internet TIME mengalami gangguan pada hari ini, dimana sejumlah besar pengguna menghadapi masalah untuk mengakses atau melayari internet dibawah perkhidmatan mereka. Selari dengannya, selepas beberapa jam, pihak TIME mengesahkan masalah tersebut, dan kini memaklumkan masalah tersebut telah diatasi.

Menurut TIME, masalah berlaku antara pukul 5.38 petang ke 7.12 petang, dan ia dipulihkan sepenuhnya pada 7:35 petang. Masalah internet ini memberikan impak terhadap 40% pelanggan TIME – antara yang terbesar buat masa ini.

Pada 5:38 petang, TIME dapati kedua-dua pelayan Secure DNS mereka tidak boleh diakses, sekaligus membuatkan sejumlah perkhidmatan tidak boleh digunakan. Pihak TIME mengatasi masalah berkenaan dengan menggunakan pelayan DNS simpanan serta-merta.

TIME mengatakan mereka meminta maaf kerana gagal berkomunikasi dengan pelanggan berkenaan dengan masalah ini – termasuk laman web yang sukar dicapai, mahupun melalui saluran media sosial.

Bagi pelanggan TIME yang masih menghadapi masalah untuk diakses, anda diminta untuk memulakan semula penghala (router) anda, dan boleh menggunakan kembali internet seperti biasa.

Komen