Carian
Siri Kelak Boleh Merumuskan Notifikasi Pada iPhone Anda – Melalui Sokongan Integrasi AI
May 19, 2024 Aman

Apple sedia dikatakan sedang membangunkan Siri generasi baharu yang dilengkapi dengan sokongan kecerdasan buatan berbentuk generatif bersama dengannya. Ia juga dijangka membolehkan Siri berinteraksi dengan lebih baik, walaupun tidak menyatakan sebarang kata kunci pada pertanyaan lanjutan bersama Siri.

Apple Siri

Disamping itu, kini Bloomberg turut berkongsi menyatakan Apple sedang membangunkan sokongan kecerdasan buatan untuk Siri yang akan menawarkan beberapa perkara baharu, termasuk kebolehan untuk merumuskan notifikasi pada iPhone pengguna. Ini sekaligus akan memudahkan anda mengikuti pelbagai perkara penting pada telefon, tanpa perlu membuka satu per satu notifikasi.

Siri juga akan kelak boleh meringkaskan sesuatu berita, melakukan transkrip untuk memo suara, serta penambah-baikkan pada gambar yang dirakamkan. Namun, beberapa ciri dijangka akan menawarkan sokongan asas – dan tidak menyeluruh seperti pesaing-pesaing lain di pasaran.

Apple dijangka akan berkongsi lanjut perancangan mereka dalam arena kecerdasan buatan ini pada acara WWDC 2024 yang dijadualkan pada awal Jun 2024 kelak.

Komen