Carian
CIMB Menamatkan Penawaran Aplikasi CIMBClicks Berkuat-kuasa 11 Jun 2024 – Digantikan Dengan CIMB OCTO
May 28, 2024 Aman

CIMB hari ini mengumumkan akan menamatkan penawaran aplikasi CIMBClicks, berkuat-kuasa 11 Jun 2024 kelak. Selepas tarikh berkenaan, aplikasi CIMBClicks tidak lagi akan boleh dimuat-turun dan akan dialih-keluar daripada gedung aplikasi AppStore, PlayStore dan juga AppGallery.

Pengguna akan perlu memuat-turun CIMB OCTO selepas tarikh berkenaan untuk menggunakan aplikasi perbankan CIMB.

Untuk pengguna sedia ada aplikasi CIMBClicks, anda masih boleh kekal mengakses dan menggunakannya dalam melakukan pelbagai transaksi seperti biasa. Jadi, sekiranya anda sedia memasang dan menggunakan aplikasi CIMBClicks pada peranti anda, anda boleh terus menggunakannya tanpa sebarang masalah. Tetapi selepas tarikh 11 Jun 2024, anda tidak lagi boleh memuat-turun aplikasi berkenaan dan perlu memuat-turun CIMB OCTO sebagai ganti.

CIMB menyatakan peralihan ini adalah dalam usaha menawarkan pengalaman penggunaan lebih baharu dan terkini, beserta antaramuka yang lebih kemas dan mesra.

Bagi anda yang menggunakan CIMB, boleh memuat-turun CIMB OCTO dan menggunakannya bersama sejumlah ciri-ciri baharu padanya. CIMB OCTO telah pun tersedia di Apple AppStore dan Google Play Store.

Komen