Carian
S P Setia Bekerjasama Dengan Startup Tempatan – Menawarkan Perkhidmatan Komuniti Pintar Menerusi Aplikasi Setia Go
May 30, 2024 Ikhwan Nazri

Pemaju hartanah pada masa kini bukan sekadar menjual hartanah, namun turut membawakan perkhidmatan tambahan berkaitannya dalam menambah nilai dan juga menarik minat pembeli. S P Setia yang merupakan pemaju hartanah terkemuka hari ini telah mengumumkan versi terbaru aplikasi komuniti mereka iaitu Setia Go.

Aplikasi Setia Go ini merupakan aplikasi dikhususkan kepada pemilik rumah dan juga bakal pembeli rumah mereka. Pengguna aplikasi boleh memilih dan membeli rumah, disamping turut menguruskannya seperti menempah perkhidmatan mengemas rumah, pemindahan barangan serta menawarkan unit rumah tersebut untuk disewa, semua terus dari aplikasi. Aplikasi Setia Go ini turut menggunakan sistem dari Ant Technologies, iaitu anak syarikat Alibaba Cloud yang turut menyediakan sistem disebalik aplikasi Touch n’ Go eWallet.

Menariknya mereka turut bekerjasama dengan beberapa startup tempatan dalam menyediakan komponen perkhidmatan menerusi aplikasi Setia Go. Beberapa startup tempatan akan menawarkan perkhidmatan mereka seperti Sols Energy untuk pemasangan solar, Oyen untuk insurans haiwan peliharaan, Handibee untuk program jaminan serta penyelenggaran rumah, Kiddocare yang menawarkan penjagaan kanak-kanak, Blue Duck untuk pengurusan penyewaan dan akhir sekali Grabmaid yang memudahkan permintaan pembantu rumah.

Aplikasi Setia Go ini tersedia untuk semua, baik kepada bakal pembeli dan juga pemilik hartanah S P Setia. Pembangunan aplikasi ini juga sejajar dengan hasrat mereka dalam mewujudkan komuniti pintar di kalangan pemilik hartanah. 

Komen