Carian
Huawei Merancang Untuk Mengambil Potongan Lebih Rendah Berbanding Apple Dan Google Untuk Pembelian Dalam Aplikasi HarmonyOS
June 18, 2024 Aman

Pada hari ini, Apple dan Google mengenakan cukai 30% untuk sebarang pembelian dalam-aplikasi atau pembelian yang berlaku pada kedai aplikasi mereka. Huawei dilihat akan mula memperkenalkan sokongan pembelian, langganan dan pembelian dalam-aplikasi untuk aplikasi HarmonyOS, dan ia dilaporkan Huawei akan mengambil caj lebih rendah, iaitu sekitar 20%.

Buat masa ini, Huawei dikatakan dalam fasa perbincangan awal bersama sejumlah penerbit aplikasi. HarmonyOS Next dijangka diperkenalkan tidak lama lagi yang akan beralih daripada kebergantungan pada Android, sekaligus membawa sejumlah aplikasi natif yang dibangunkan khusus untuk HarmonyOS.

Selepas sekitar 4 tahun menawarkan HarmonyOS, Huawei kini dilihat telah mula berani melangkah ke tahap seterusnya dengan memfokuskan pembangunan aplikasi natif, dan mengenakan caj kepada pembangun. Malah, baru-baru ini juga kita telah melihat pegangan pasaran HarmonyOS telah mengatasi iOS di China.

Sama-sama kita nantikan apakah langkah Huawei untuk pasaran global, selepas mereka mula mengukuhkan kedudukan HarmonyOS di China.

Komen