Carian
Galaxy AI Di Samsung Galaxy Z Fold6 dan Galaxy Z Flip6 Percuma Hanya Sehingga Penghujung 2025
July 11, 2024 Effi Saharudin

Samsung Galaxy Z Fold6 dan Galaxy Z Flip6 telah dilancarkan semalam dengan beberapa ciri Galaxy AI baharu yang menarik. Ciri-ciri ini kelak akan diberikan juga pada peranti Samsung yang lain bergantung kepada kemampuan cip pemproses. Seperti pada siri Galaxy S24 tempoh hari, Galaxy AI pada kedua-dua peranti skrin lipat baharu ini juga nampaknya hanya percuma sehingga penghujung 2025.

Ini disahkan menerusi nota kaki yang diletakkan oleh Samsung di laman produk. Sehingga kini Samsung masih belum memberikan kata putus sama ada perkhidmatan ini akan kemudiannya terus diberikan percuma atau apakah pula pelan langganan bulanan yang perlu dibayar. Majoriti ciri AI seperti Sketch to Image dan Portrait Studio memerlukan sambungan internet dan ini pastinya menelan kos kepada Samsung. Samsung bekerjasama dengan Google bagi menawarkan kemampuan Galaxy AI mereka pada kedua-dua ciri ini.

Samsung mengatakan ciri Galaxy AI akan diberikan kepada 200 juta peranti menjelang penghujung 2024. Setakat ini Galaxy AI hanya disokong pada peranti mercu siri Galaxy S, Galaxy Z Flip dan Galaxy Z Fold.

Komen