Prepaid Plan Paling Berbaloi Dari Segi Data Dan Panggilan

Updated on July 28, 2017 in Lain-Lain
106 on September 1, 2014

Ada cadangan prepaid plan mana yang paling bagus untuk penggunaan internet dan panggilan…?Kalau internet saya banyak guna untuk berfacebook,twitter,whatsapp,wechat dan surf Amanz…hehe.Saya juga dalam sehari memang akan guna untuk panggilan paling minimum 5 minit..Jadi sesiapa ada cadangan prepaid plan mana paling bagus? dan coverage macam mana?

  • Liked by
  • Typing
Reply
4 on September 1, 2014

aku guna umobile je..plan UMI28 internet 1gb/m 50 minit call time, dan 30 sms..so complete semua ada..kalau call ke no umobile juga, free je untuk beberapa hari selepas kita topup rm30. so dalam beberapa hari tu, 50 minit takkan ditolak

on December 3, 2014

Kalau kat Kelantan.. Umobile agak teruk diluar KB… :(.. Malang bagi saya yg tinggal di luar

on May 16, 2015

pelan tu prepaid or postpaid bang?

on March 13, 2017

Saya sebelum ini saya adalah pengguna tegar U Mobile; malangnya saya telah ditipu oleh U Mobile kerana liputannya amat teruk dan buruk; tekanan demi tekanan terhadap U Mobile dan SKMM hinggakan wang pendahuluan (upfront) dikembali oleh U Mobile dan saya telah berpindah kepada syarikat Telco lain. Saya dapati rakyat Malaysia gagal tentang menuntut hak mereka sebagai pengguna kerana tidak menggunakan salutan yang betul. Acap kali ditipu bulat-bulat oleh syarikat Telco. Adakah kita mempunyai telefon pintar, tuannya juga pintar?

on April 5, 2017

Yup saya pun pkai plan mcm bro jugak, boleh bayar online dan boleh bayar pakai topap jugak dia sistem bil yang boleh dibayar dua cara yang saya nyatakan tadi 🙂

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
0 on September 2, 2014

Aku guna TuneTalk..internet 1.5gb+60min call free hanya rm38. Top up rm30 free rm10 kalau rm50 free rm20. Yg penting coverage luas. Yg paling aku terkejut kat kg aku di kg.gulau, sik, kedah pun dapat layari internet dgn laju. Dulu aku guna Telco lain, punyala lembab malah sesetengah tempat tiada coverage.

  • Liked by
Reply
Cancel
1 on September 3, 2014

Bagi aku Umobile no1. data murah call pun jimat..

on July 24, 2017

Betulke umobile ada intenet rm30 10gb?

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
8 on September 3, 2014

Aku tengah compile data sikit. Maybe artikel penuh siap minggu depan.

BTW, untuk aku, aku guna UMI28 dapat 1GB data tak silap, dan juga Maxis #Hotlink – call dan sms cam biasa, data percuma tapi cap 64kbps. Twitter ngan WhatsApp lepas la. Kalau sabar leh surf. Hehe.

on November 15, 2014

Data percuma tu macam mana?? Cer terangkan,,

on November 15, 2014

Data percuma cuma lembab mcm siput kadang2 siput lagi laju…panggilan ngan sms mcm biasa…data kalau untuk whatapp,wechat,facebook,twitter lepas la kalau surf amanz lepas just slow sikit tapi kalau laman web lain memang sakit hati gila

on November 15, 2014

☺:-)

on November 17, 2014

saudara amanfirdaus dah keluar ke belum artikel tu..? tengah menunggu ni..

on November 17, 2014

men CoC pun lepas lg aman. cuma klu ada update tu, nk download letih skit la menunggu

on November 18, 2014

umobile mmg murah dan berbaloi..tapi coverage dia masyaAllah -,-‘ ..terutama di kawasan pantai timur..GPRS tros! erghh..

on December 21, 2014

lama betei minggu depan.

on July 24, 2017

Betulke umobile ada Internet rm30 10gb?

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on September 4, 2014

Aku guna dua phone. Umobile utk internet. Maxis utk calling and sms 🙂

on December 10, 2016

di Umobile, ada banyak dapat free sms. 200 ke umobile dan 200 ke non-Umobile.. untuk calling, maxis bagus ke tuan?

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on November 14, 2014

As salam…
tanya skit deh…
boleh ke kalau kita pindahkan baki kredit dari talian maxis ke celcom…
tq pada yg respon…

on November 14, 2014

tak boleh….

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on November 14, 2014

As salam…
tanya skit deh…
boleh ke kita pindahkan baki kredit dari talian Maxis ke Celcom…
tq pd yg akan respon…

on November 17, 2014

tak boleh….

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on November 17, 2014

FRiENDi terbaik
ambik pakej FRiENDi Bundle RM30
dapat 250minit panggilan,250sms dan 500mb data

on December 17, 2015

uihhhh.. kecik giler data dia bg :p

 

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
2 on November 17, 2014

Saya guna DiGi Easy Prepaid. Call dan sms percuma kepada 5 orang tersayang. Saya menggunakan data internet RM18 sebulan. Sesuai dengan penggunaan saya, Facebook, Twitter, WeChat, WhatsApp, BBM dan Email.

Jika ditanya cukup ke data internet RM18 sebulan? Jawapan saya, kenapa perlu bayar lebih jika mempunyaai internet dan wifi di rumah. 😀

on November 18, 2014

kenapa bayar lebih kalau jiran bagi wifi free -..-

on November 18, 2014

Lol! Hahahaa! Nak guna wifi jiran, kene beradab. Ketuk pintu, minta izin. 😀 kihkihkih..

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
2 on November 18, 2014

Jom tgk pelan ONEXOX,

serendah 5 sen bawah 10 saat kesemua rangkaian, kalau org yg kite kol tu off dan auto ke voicemail/dropcall under 10 seconds la.. kalo mnp (migrate/pindah talian) akan dapat extend validity selama 28 bulan! (2 tahun 4 bulan) expiry pon boleh carry forward~ 🙂

so far jimatlah sbb ade kadar pukul rata utk 10 senarai nombor favorite ke semua rangkaian termasuk talian tetap TM, 12 sen seminit (6sen/30saat) dan 2 sen sms pon same ke semua rangkaian.. data plan RM29.99 (RM30) utk 1.5gb sebulan.. speed full throttle with no capped spjang langganan, dan kami takde ppu (pay per use) atau basic internet, apa yg kite bayar, tu yg kita dapat. average utk 3g onexox 3.5mbps.. utk lite use monthly bleh langgan RM18/500mb~ layari laman web www.onexox.my
n
k daftar ngan pon boleh~ whatsapp 0122265190.

on December 8, 2014

Apa yang dimaksudkan dengan “speed full throttle with no capped spjang langganan”..maknanya habis data masih laju ka apa?

on December 8, 2014

kalau x silap, maksudnya speed xde limit la..ikut kawasan.kalau situ speed laju, dpt laju lh.coverage celcom…tiada PPU.habis limit, data stop.

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
Loading more replies