Unifi masalah router and macam mana nak selesaikan

Updated on January 9, 2017 in Lain-Lain
7 on November 24, 2016

saya nak tanya ni, saya baru beberapa hari pakai unifi 30mb tp agak tidak memuaskan sebab window 10 kadang2 mau kadang2 tak, lepas tu dekat phone tak stable sama juga. Saya pakai router TP-Link Archer C5. Kene tukar or just setting je. saya pakai google DNS

  • Liked by
Reply
0 on November 28, 2016

masalah setting tu je kot. unify biasenya akan bagi router D-Link. so kalo tuka router kene setting sendiri or suruh org kedai router tu setting kan. pihak TM mmg tak setting kan router jenama selain D-Link. sbb saye pon dh terbeli router TP-Link dn mmg TM taknk setting kan.. T.T

lbih baik call TM sendiri. mungkin ada jawapannya. šŸ™‚

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on November 29, 2016

Ā 

ni setting sye.. kneĀ setting sendiri pastu jgn lpe reboot klau x lg lmbat.an kne sllu suruh tm reset port

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on December 1, 2016

saya dapat router innatech dengan pakej 30mbps. sekarang saya guna TP-Link Archer C7 dan sangat memuaskan. kelajuan sekitar 90% dari pakej dan line sangat stabil. online user sekitar 10-15 devices pada satu-satu masa.

setting C7 dan C5 sama saja rasanya. dan saya guna channel 1,6 atau 11 untuk 2.4ghz manakala 5ghz saya pilih auto saja. lagi satu saya akan set static DHCP untuk setiap device. DNS saya guna 209.244.0.3 dan 119.81.242.146

Ā 

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on December 2, 2016

Cuba update firmware untuk router tp-link archer c5 tuan. Mungkin dapat selesaikan masalah tuan.

  • Liked by
Reply
Cancel
1 on January 4, 2017

mcm banana baru ak sedar ni adik ak sendiri -..- sakai ko dausĀ 

on January 5, 2017

haha ygĀ ni lawakĀ 

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
0 on January 9, 2017

Kalau dekat sekitar JB sy boleh tolong set kn

  • Liked by
Reply
Cancel
Loading more replies