Informasi Teknologi Terkini

Tamat satu lagi minggu pada tahun 2014 ini, dimana menyaksikan beberapa pengumuman menarik. Salah satu perkara yang menarik perhatian ramai dan menjadi perbualan hangat adalah pemilihan Satya Nadella sebagai CEO baru Microsoft, sekaligus menjadi CEO ketiga yang memegang tampuk pengurusan syarikat gergasi perkomputeran tersebut.

Pada minggu ini juga, Sony mengumumkan penjualan bahagian perkomputeran VAIO mereka, sekaligus memperlihatkan Sony keluar daripada arena perkomputeran peribadi dan memfokuskan kepada tablet dan telefon pintar.

Selain itu, beberapa perkara lain yang turut berlaku pada minggu ini adalah termasuk pengenalan Facebook Lookback bersempena ulang-tahun ke-10 Facebook, pengenalan Google Play dalam Ringgit Malaysia, dan pengumuman pelancaran buku teks digital di Malaysia.

Terdapat 2 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. Sorry out of topic…
    Amanz saya nk tanya, sesetengah game di wp store tidak ada di beberapa negara, seperti contoh game assasin creed & the sims freplay. Jika saya tukar region di phone saya sebagai contoh usa, adakah saya boleh download game tersebut dan apa effect nya kepada phone saya? Hope pihak Amanz dapat menjawab…

    • Biasanya boleh download. Lepas download tue boleh tukar region balik, takde masalah. Cuma ketika tukar region tu, app yang khusus untuk Malaysia (macam paper tempatan dan sebagainya takleh download).

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN