Informasi Teknologi Terkini

Mingguan Amanz – Nokia World, BBM4All, iPad Air

Diterbitkan pada Okt 27, 2013 oleh

Sepanjang minggu lepas, pelbagai perkara menarik telah diumumkan dalam arena teknologi. Ia dimulakan dengan pengumuman aplikasi BBM untuk platform Android dan iOS, dan diikuti dengan pengenalan kemaskini BlackBerry 10.2 untuk pengguna Blackberry.

Disamping itu, Nokia turut sama mengambil pentas utama di Nokia World dengan menggumumkan tablet Windows RT mereka, dan juga phablet Lumia 1520.

Apple pula turut mengumumkan dua peranti baru merekaiPad Mini 2 dan juga iPad Air, selain menawarkan kemaskini Mavericks secara percuma kepada pengguna OS X.

Beberapa peranti baru turut sama telah dilancarkan untuk pasaran tempatan pada minggu lepas.

Terdapat 19 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. Satu je benda yang saya x brpe minat ngan video mingguan amanz…Microphone x clear sgat la…

    • 1. Ya. Kualiti audio macam terganggu sikit. Sebelum ni, ok. Suara Nisa jadi macam orang demam.

      2. Background Taman Tasik Shah Alam masih jadi site kesukaan Amanz, buat shooting. Ok.

  2. Aman, kenapa letak Macbook dekat atas meja?
    Nanti ada orang cakap kau ifag lagi haha. LULS

    • @Marsha

      1. So, sepatutnya letak gajet apa pula atas meja…?? Mac Pro?

      2. Atau kamu suka gunakan lagu ‘Old McBook had a farm…’ dalam klip ni. Haha.

      Sorry ya, sesekali bergurau/suka-suka.

      • Kalau letak Mac Pro yang belum release lagi tu pasti epic.

        Nanti ada yang berkata “Amanz kabel kuat dengan Tim Cook wooo”.

        • (senyum)… Ya, tahu. Pasal analisa teknikal pihak OptoFidelity ke atas respon touch screen latest iPhone, kan? Cuma, saya macam tak ada mood nak menulis pasal tu.

          1. So, satu perkara yang saya optimistik dengan Amanz ialah… amalan diskusi terbuka. Memang itu pun hasrat saya pun. Contohnya, bila saya blame sedikit-sebanyak berkenaan Samsung, saya sendiri harapkan sesama kita dapat contribute info yang bernas berkenaan Samsung.

          Jadi, bukanlah bererti saya pula memperkecilkan pengguna gajet Samsung!

          2. Efforts dari Amanz berkenaan info terkini berkenaan gajet dan isu semasa, bagi saya, dah kira ok. Cuma, saya pun faham bahawa kederat team Amanz agak terbatas, dan mustahil dapat sediakan serba-serbi berita bentuk mengikut favour pengunjung. Betul?

          Err… saya sendiri pun rasa sebegitu sebelum ni, bahawa terdapat berita penting yang sepatutnya Amanz juga masukkan. Tapi, tak ada pun.

          Contohnya, pada dua minggu lepas iaitu Samsung telah memutuskan untuk memperlahankan/tangguhkan development OS Tizen mereka, dengan alasan yang tidak jelas kenapa.

          • Maaf. Jarang ikut berita pasal Tizen. Lagi satu, sebab peranti dia rasanya baru sahaja satu yang diperkenalkan secara rasmi, iaitu tablet Tizen – dan terhad ke Jepun kalau tak silap buat masa ini. Apa pun, mungkin lepas ini saya akan berikan perhatian lebih kepada topik berkaitan Tizen. Terima kasih. :)

    • Awkward moment when people waiting for Nisa Kay instead of Aman Firdaus.

      Populariti Nisa mengalahkan Aman dan tekong.

    • Setuju…Pagi-pagi isnin tgk lisa…opsss sorry sorry…pagi-pagi isnin tgk nisa hilang demam rindu…nisa i wait u forever…hehehe

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN