Informasi Teknologi Terkini

Apple Memperkenalkan iOS 7

Diterbitkan pada June 11, 2013 oleh
Terdapat 30 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. tahniah team amanz sebab memberikan kami semua update perkembangan apple ni dgn pantas.sampai tak tido lah team dorg ni.bangun tido je tak perlu klik tempat2 lain bukak sini je sume dah dapat update terbaru.

    tahniah juga amanz kerana memperkayakan penggunaan bahasa malaysia.

    • Yeah ia sememangnya cantik. Dan ini memudahkan saya untuk menyelarikan penggunaan dua jenis phone yang menggunakan 2 OS yg berbeza ; Android dan iOs.

      Cara multi-tasking iOs yg diambil dari Android, Parallax yg ada pada Sony Album pada model Xperia terdahulu, Icon Miui dan beberapa lagi fungi yg terdapat pada OS lain yg diadaptasikan kedalam iOS.

      Sayangnya, tiada feature baru yang lain dari OS lain. Semua feature baru pada iOS sudah ada pada OS lain. Multitasking iOS sungguh jelas ianya gabungan dari Android dan WP8.

      Pendapat saya, feature yg baik dan warna yg terlalu ceria.

      Inb4, not safe for emo kids.

  2. Apple memang copy a portion of Windows Phone design. But I believe Microsoft tak akan berbuat apa-apa kerana bagi mereka mungkin Apple mengiktiraf design UI Windows Phone. Plus, a good publicity to Windows Phone. Before bash, sila tengok link di bawah. Saya merupakan pengguna Blackberry, Windows Phone (Lumia 620) dan iPad Mini.

    http://www.wpcentral.com/latest-windows-phone-incarnation-ios-7

  3. Kalau video promo camni, apple paling hebat skali buat. ios 7 stail la,design baru serius lawa gila. Akhirnya tukar jugak design ios lama. Seronok pengguna apple. Tahniah pengguna ios. Akhirnya dapat juga korang rasa apa yang pengguna android dah lama rasa. Cheers.

    • Time rumors korang melalak, time announcement korang melalak, time release korang melalak, time review pon korang melalak… sudah-sudah la tu haters sekalian, tak suka tak yah beli. Tak suka artikel samsung tak yah baca. Dengki tu berpunca dari masalah dalam hati. Lainla korang dah guna korang tak suka, nak kondem takpelah..

  4. Evertime Iphone baru kuar, aku always suka setiap benda baru dalam iphone dan ios tetapi iphone 5 dan ios 6 sangat kurang inovasi membuatkan aku rasa takyah nak upgrade 4s to iphone 5. Hopefully ios 7 boleh mengebalikan zaman itu balik

  5. Dekat iPhone pon nampak minimalis. Tak sabar nak update dekat iPad macamane.

    antara yang best Settings shortcut, Background app multitasking yang paling berguna untuk iPad, parallax wallpaper tu sangat awesome.

    Sesuai dengan pelajar U yang mengejar masa hehe. Dari dulu lagi aku suka flat macam Holo UI Android sebab kita tak rasa kita ter’miss’ tekan button yang digunakan pada iOS sebelumnya.

    Tapi satu je bagi aku yang boleh ditambah dalam iOS 7 untuk iPhone, Home Screen. kalau dekat luar rumah, kita nak access app dengan pantas jadi kita boleh pilih icon app apa kita letak dekat home screen dan susunan dia tanpa perlu automatik dirapatkan dengan icon lain macam icon iOS bila kita ubah lokasi icon tersebut.

    Papepon respect Jony Ive. Kan sejuk je hati bila orang yang rendah diri macam Jony Ive berkuasa kat dalam Apple. Takde la yang ego nak rendah-rendahkan orang lain punya kekurangan. Tunjukkan kelebihan kita pastu bersaing secara sihat kan tenang je hidup.

    • apple idea ciput diorang design flat jo. hok lain niru jo kojo. button home lak cepat rosak. cilako.

  6. “I think there is a profound and enduring beauty in simplicity, in clarity, in efficiency. True simplicity is derive from so much more than just the absence of the clutter in ornamentation. It’s about bringing order to complexity”

    “While iOS7 is completely new, it was important to us to make it instantly familiar”

    Well said, Jony Ive!! Can’t wait to upgrade my iOS.

  7. dh biasa pkai mcm2 android custom phone n tablet..rs ios7 mcm xde benda inovatif yg baru..(rs mcm hampa sket).. but, its a good try..=)

  8. Dari segi pertambahan features, memang kebanyakannya diambil dari yang sudah sedia ada dalam dunia jailbreak, tetapi apabila ia di jadikan sebagai feature default maka sudah tentu lebih stabil, iOS7 memang nampak lonjakan dia dari Jobs’s iOS.

    Dari segi antara muka, setakat ini aku mampu tengok video dan gambar sahaja, dari apa yang aku nampak agak keliru, icon macam buat tak ikhlas sahaja. Dari segi typhography tampak kemas, memang speciality Apple.

    Boleh katakan, iOS 7 ni akan buat pemilik iPhone lebih happy dengan phone mereka, yang bercadang nak switch dari Apple ke Android mungkin membatalkan hasrat, tetapi kalau yang dah guna Android, aku tak rasa iOS 7 mampu untuk menukarkan minat mereka, kerana secara jujurnya, Android lebih banyak feature, tiada sebab untuk bertukar sekarang.

    Kudos APPLE, berani untuk bertukar. Quote of the day: “Can’t Innovate any more? My ass”

  9. interface lebih ceria,
    tapi macam colourful sgt ,
    suka part wallpaper yg macam 3D tu je,
    yg lain biasa

  10. Until then, however, at least Apple fans and foes have something new to argue about.

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN