Informasi Teknologi Terkini

Sejarah Teknologi – Episod Rintis

Diterbitkan pada September 8, 2015 oleh

Dunia teknologi kini bergerak dengan sangat pantas, membuatkan ramai yang sering terlupa dan terlepas dengan beberapa perkara yang pernah diumumkan beberapa tahun lepas. Kini, melalui segmen baru, kami membawakan segmen memfokuskan kepada sejarah teknologi, dimana kami berkongsi beberapa invoasi dan perkara yang telah diperkenalkan beberapa tahun lepas.

Untuk episod rintis kali ini, kami berkongsi beberapa perkara yang telah diumumkan sepanjang awal September beberapa tahun lepas, dimana antaranya adalah Nokia 3310, Apple Bandai Pippin dan juga Google Chrome.

Terdapat 22 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. Syabas..nisa/amanz kerana berjaya membawa segmen ini dengan gaya yg menghiburkan hati..

    Atleast taklah bosan kan!

    #Kipidap
    #Dongibap
    #AmanzAlways

  2. tersenyum ketika melihat video di atas..

    nak beri nama rancangan di atas? ada hadiah tak?

    nama rancangan..— sejarah mungkin berulang….. knapa? tak mustahil syarikat gergasi akan jatuh seperti mana terjadi pada nokia, kodak dan lain2…. microsoft dan apple pun sedang ke arah itu jika mereka tak berbuat sesuatu…..

    • jika kita lihat dari video di atas,konsep apple bandai pippin adalah satu inovasi yang sedang giat diminati ramai pada zaman kini dan sedang giat diperbaiki teknologinya oleh para pembangun…. namun sayang telah diberhentikan untuk memberi perhatian pada pembangunan produk lain….

      maka sejarah memainkan peranan dalam membentuk masa depan dan sejarah boleh berulang…. dari sejarah juga terdapat peluang……

      boleh juga buat video berkenaan bagaimana teknologi dari filem, drama yang masih dalam peringkat fantasi pada suatu ketika dahulu telah menjadi realiti… ia adalah satu sejarah juga kan?

  3. 2 komen:
    i. gaya nisa agak lucu kali ni, ada ala ala makcik.
    ii. rasanya takperlu kot ulang ulang tu sampai banyak kali.

  4. -Backgrounds music pilih lagu Lain(rasa annoying) or xd music OK gak..
    -Nama letak flashback tech okay gak kot…
    -Ulang2 tuh mmg annoying.(macam cerita lawak tv3) Hahahha
    -script kalau lebih kemas rasa okay jugak, jangan serious sangat., tapi kemaskan and add lawak2 sikit2…
    PFF kasi 6 star Dr 10 hohoho

  5. Cadangan nama segmen:

    1. Imbasan Tekno
    2. TeknoSilam
    3. Terowong Masa Teknologi
    4. Teknologi Sepanjang Zaman
    5. Amanz Vintage

  6. Tahniah Amanz team. Ini satu video teknologi yang hebat, padat, dan muktahir. Semoga amanz team terus maju. Btw nisa, shut up and accept my hantaran. Hahaha !

  7. Cadangan nama segmen :

    1) Susur-Galur Teknologi Masa Kini

    2) Salahsilah Teknologi

    3) @Sejarah

    4) Tawarikh Teknologi Terkini

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN