Informasi Teknologi Terkini

#SembangLebat – Edisi Retro

Diterbitkan pada Dis 1, 2014 oleh

#SembangLebat merupakan salah satu episod perbincangan secara santai beberapa topik teknologi semasa dan juga yang popular dikalangan pengguna dan industri ICT secara amnya.

Pada episod kali ini, kami membincangkan mengenai beberapa konsol-konsol generasi awal, selain telefon yang digunakan buat pertama kali oleh Effi dan juga Arib.

Terdapat 7 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. obe ,itu untuk memory card ,action replay boleh letak cheat code (Gameshark Codes)atau pun ram card ,untuk sega saturn ada yang 3 in 1. Ada separuh game sega saturn perlukan ram card baru boleh main..perlukan 4MB ram card seperti game X-Men vs. Street Fighter ..untuk sega dreamcast,depan controller dia tu tempat letak memory card (VMU)beserta Vibration Pack..memang betul sega dreamcast memang best..obe hang punya sega saturn dan sega dreamcast masih berfungsi lagi ke..?kalau sapa-sapa nak main sega saturn dan sega dreamcast pada PC boleh install Emulator untuk sega saturn dan dreamcast begitu juga untuk ps1 dan ps2 dan bermacam-macam lagi game Console ..selamat mencuba

    • yang namanya seakan-akan PlayStation tu kan,,?consolenya pun lebih kurang sama cuma guna cartridge tak guna cd ..kalau tak silap aku kat mydin ada jual console ni..murah aje harganya jika dibandingkan dengan PlayStation..bolehlah janji layan..kechu.kechu.kebabommmm

  2. Amanz…bila nak jemput pembaca lak join sembang lebat? Mana taw ade perkongsian boleh share ngan pembaca kat luar sana pasal dunia gajet skrg…

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN