Informasi Teknologi Terkini

Sembang Lebat kembali selepas sekian lama menyepikan diri. Bersempena dengan pelancaran Samsung Galaxy S6, pada minggu ini, Arib dan Effi membincangkan mengenai penggunaan antaramuka khusus pada peranti Android, seperti TouchWiz, HTC Sense dan pelbagai antaramuka yang lain.

Disamping itu, pada slot SembangLebat kali ini juga, sokongan mikro-SD pada peranti mudah-alih dibincangkan, apatah lagi dengan pelbagai Nexus dan iPhone tidak menyertakannya, dan kini Samsung Galaxy S6 turut melakukan perkara sama dengan tidak menyertakan sokongan mikro-SD.

#SembangLebat merupakan salah satu episod perbincangan secara santai beberapa topik teknologi semasa dan juga yang popular dikalangan pengguna dan industri ICT secara amnya.

Terdapat 16 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. awat nisa ada satu episode je dlm sembang lebat :( aman taknak jadi host ke? :3

  2. Dulu aku dh try Google Now Launcher sbb Amanz kata lbh smooth dari Touchwiz, tp tetap slow mcm biasa. Rupanya sbb Samsung aku xpakai Snapdragon. Bila aku dengar Arib kata Nova tetap stable walaupun bkn Snapdragon, aku terus install dan WOW! Selamat tinggal Touchwiz (versi lama). Tq #SembangLebat.

  3. kita perlukan ramai wanita (dibaca awek) untuk segmen macam ni supaya mereka tidak lagi dicop ‘noob’ tentang teknologi. harap lepas ni dapat libatkan wanita (awek) yg comel2 gitu

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN