Informasi Teknologi Terkini

Stesen Pendaratan Kabel Dasar Laut

Diterbitkan pada September 25, 2013 oleh

TM pada minggu lepas telah memberikan peluang kepada kami untuk melawat Stesen Pendaratan Kabel Dasar Laut, serta berkongsi berkenaan bagaimanakah stesen kabel dasar laut ini memainkan peranan penting dalam menghubungkan para pengguna dari Malaysia ke seluruh dunia melalui internet.

Di Malaysia, terdapat sembilan stesen, iaitu di Pengkalan Balak Melaka, Kuala Muda Kedah, Cherating, Mersing, Sg Rengit, serta di sekitar Kuching, dan juga Sabah.

Terdapat 18 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. komen sebab nak cakap dokumentari yang menarik dan bermanfaat, teruskan lagi begini.. tak lama lagi bukan satu channel amanzTV kat astro.

  2. tahniah team Amanz kerana berkongsi video ini…
    saya harapkan lebih banyak informasi berguna seperti ini dapat dikongsikan kepada umum….

  3. Teringat pulak masa aku keje kat TM Global dulu kena design network guna kabel-kabel dasar laut ni.

  4. Terbaik. Sekurang2nya kita tahu sedikit sebanyak mengenai talian kabel bawah laut kt tempat kita.. :)

  5. Cik pengacara n the gang..ada dpt permission bertulis utk publish video ni dgn maklumat2 yg terkandung dlm video?? Hati2…boleh dikenakan charge under OSA..publish to the public regarding activities inside gazetted area…juz fyi…tq…peace yo!

    • Kami pergi sini pun atas jemputan TM dan video ini dah ditonton mereka. Penerbitan video ini juga dikawal selia mereka jadi tak timbul isu begini. Terima kasih atas keprihatinan anda :)

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN