Informasi Teknologi Terkini

Pandang Pertama – Windows Phone 8 Update 3 Preview

Diterbitkan pada Okt 17, 2013 oleh

Microsoft telah pun sedia memperkenalkan Windows Phone 8 Update 3 (Preview) – ditujukan khas untuk para pembangun, sekaligus menawarkan akses kepada beberapa fungsi baru lebih awal. Melalui kemaskini yang diperkenalkan ini, beberapa fungsi baru disertakan, dan salah satunya adalah kebolehan untuk mematikan sesuatu aplikasi daripada panel multi-tasking.

Kemaskini ini dijangka akan diperkenalkan kepada pengguna umum dalam masa beberapa bulan lagi.

Terdapat 19 komen
Komen Popular
Keseluruhan Komen
  1. Wa dah update dah.. Terbaikkk… Alhamdulilah.. Boleh godek hp time tido dah skrg.. Hahaha..

  2. Aman, ade kesilapan info sikit pd video. Storage check tu drpd Nokia, yg microsoft update kali ini pd phone storage. Dua2 pun ade option utk clear temporary files. Cuma yg microsoft punya ni nmpk mcm xde perubahan je bila clear.

      • Amanz x sanggup nak explain pasal tu. Sebab basic sgt agaknya.

        Android awal2 dulu dh ada fungsi ni.

        Benda asas mcm ni xpayah letak dlm update. Buat awal2. No wonder WP byk kekurangan dan kurang users compared to android n iOS

        • hahaha..ignorance people like you juz shut up your mouth.I never use WP so don’t judge it so much okey -_-

  3. WP semakin matang. Bila multitasking, kan bagus just slide sahaja ke bawah untuk mematikan sesuatu apps. tak perlu tekan butang X yang kecil.

    • Kalau android, slide ke tepi.

      Kalau tekan x, macam BB os10.

      Pity WP. Basic features pn xde. Yg advance jgnle diharap

      • Hello,Android Google actually copying windows ecosystem. UI android copying Windows as we can see in Google Logo. Smart-watch who invented it Microsoft not Google neither apple begin the story.Tablet PC Microsoft also begin it first and Apple Inc simplify it and called it as Ipad. Google juz piece of garbage crap ads company that doesn’t know anything about tech and .So shut your mouth up if doesn’t know anythings about tech history and inventor of tech that begin by Microsoft and Apple.

        • Wow. Nice opinions but cannot be accepted at all. We respect the inventor but inventor is just an inventor. His or her name is still there.

          Alexander Graham Bell invented a telephone. But can his telephone compete with Nokia 3310?

          So this a point you will blame nokia because nokia is not an inventor?

          Stop using a brain if you doesnt know about tech or improvisation.

          lame

        • What a LOL statements. Ahah

          Henry Ford reka kereta. So semua orang kene beli kereta Ford tau. Sebab Ford pencipta.

          Fuyyyooooo

          “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

  4. Terbaik! WP ibarat bayi yang baru lahir, kemudian pelahan-lahan dia membesar. Kami sebagai pengguna WP akan rasa teruja bila sesuatu fungsi ditambah pada WP setiap kali update. Seolah-olah kita sebagai ibu bapa melihat anak kita mula menirap pastu belajar berjalan kemudian berlari. Bila microsoft bagi beta update gdr3 pada semua pengguna WP untuk mencuba, ia menambah lagi keterujaan kami bila kami juga bersama-sama membangun WP. Jadi, jangan hairan jika pengguna WP semakin bertambah.

    • bukan tu je. screen rotation lock pun xde. What The Fish lah kan.

      Nokia 5800XM Symbian taun 2008 pun ada rotation lock ni.

      Tapi dun worry. Akan dimasukkan dalam update. Update tergempak yang ditunggu2 oleh puak minoriti – WP users

      • Boleh explain x kenapa ade je custom text tone dan rotation lock kt Lumia aku skrg? (Hint: baca komen Jusoh)

        Kalau boleh explain aku like komen korg nt, serius x tipu.

  5. 1.Send trojan, kill symbian & linux based meego
    2. Windows phone as main os
    3. RIP nokia. next is htc

    Micro$oft maz really hatez linux.

  6. Came on guys.. everything in Windows Phone already have in Android and more than that.. so, why I still need use Windows Phone???

Komen

Nama
Web

TIPS & ULASAN