Carian
Google Bekerjasama Dengan IMAX Untuk Menghasilkan Kamera Khas Realiti Maya
May 20, 2016 Effi Saharudin

Google nampaknya serius dalam pembangunan peranti dan kandungan realiti Maya. Semalam mereka memperlihatkan Google Daydream, platform realiti maya mereka yang berasaskan Android. Bagi menghasilkan kandungan berkualiti, mereka bekerjasama dengan IMAX bagi menghasilkan kamera realiti maya yang berkualiti Hollywood.

imax-google-logo-2IMAX ialah nama yang cukup gah dalam penghasilan filem serta video yang membuatkan penonton terasa seperti mereka benar-benar berada di dalam filem yang ditonton. Dengan kerjasama ini, kamera kahs realiti maya akan dihasilkan seterusnya menghasilkan kandungan yang lebih berkualiti. Disamping itu kesemua kandungan IMAX akan diubah kepada format realiti maya.

Sebagai peminat filem (kami hanya menonton filem versi IMAX sejak dua tahun kebelakangan ini) dan kandungan IMAX, ini amat mengujakan. Dengan teknologi realiti maya kandungan IMAX boleh ditonton menggunakan peranti khas yang mampu milik. Kandungan klasik IMAX seperti Titanica boleh kami nikmati menggunakan Google Cardboard sahaja tanpa perlu ke pawagam khas dengan skrin IMAX .

Komen